Σελίδες

Πέμπτη 27 Ιουνίου 2013

Τρόποι αντιμετώπισης στα σπυράκια.

Καταρχήν υπομονή, κατά δεύτερον δεν τα πειράζουμε αν είναι κόκκινα και γενικά δεν πρέπει να τα αγγίζουμε γιατί δεν είμαστε ειδικοί και οι πιθανότητες να δημιουργήσουμε κύστη .. δεν είναι απίθανες...
Βέβαια , αν δεν μπορείς να το βλέπεις , πρέπει να ξέρεις ότι το σπάμε μόνο όταν είναι άσπρο .
Ο τρόπος είναι από κάτω προς τα πάνω  και να το έχουμε καθαρίσει καλά , αλλιώς υπάρχει φόβος να φουντώσει και να κάνει περισσότερες μέρες να φύγει , δεν ξεχνάμε μετά να βάζουμε μια αντισηπτική κρέμα για να μην μαζευτούν μικρόβια.
Μια άλλη λύση είναι το σκόρδο , ναι βρωμάει αλλά κάνει πολύ καλό στην ακμή . Λιώστε ενα σκόρδο , τοποθετείστε το πάνω στο σπυράκι για 15 λεπτά , εκτός κι αν έχετε ευαίσθητο δέρμα τότε το αφήνεται 2-3 λεπτά , και αν αρχίσει και τσούζει τότε να το βγάλετε αμέσως γιατί υπάρχει περίπτωση αλλεργίας.
Τέλος , οι κρέμες fucidin και fucicort είναι μια πολύ καλή λύση , η δεύτερη είναι κορτιζόνη και δεν χρησιμοποιείται πάνω από 3 μέρες εκτός κι αν το έχει συστήσει ο γιατρός σας. Τοποθετούμε μικρή ποσότητα πάνω στο σπυράκι . Το σημαντικό είναι ότι πρέπει να αποφεύγουμε τον ήλιο , όποτε καλύτερα να βάλουμε την κρέμα το βράδυ πριν κοιμηθούμε .

W.D.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου