Σελίδες

Πέμπτη 27 Ιουνίου 2013

Μαγειρική : Γεμιστά για τεμπέλες .... εξοικονόμησε χρόνο και κάνε γεμιστά πεντανόστιμα !

Τα γεμιστά είναι το φετίχ του καλοκαιριού , όχι τόσο παχυντικά , άκρως καλοκαιρινά εδικά μετά την θάλασσα ειδικά όταν συνοδεύονται από φέτα ! Όμως έχουν μια διαδικασία που είναι αποτρεπτικά και ορισμένες φορές δεν μπαίνουμε καν στην σκέψη να δοκιμάσουμε να τα κάνουμε γιατί , λένε , είναι δύσκολα... σας έχουμε την λύση για νόστιμα και εύκολα γεμιστά που σίγουρα θα τα αγαπήσετε ...

 Υλικά
1. ντομάτες
2. ρύζι για γεμιστά
3. δυόσμος ή μαϊντανός ( στα σούπερ μάρκετ είναι δύσκολο να βρείτε δυόσμο όποτε πάρτε μαϊντανό , μερικοί βάζουν και μαϊντανό και δυόσμο)
3. ελαιόλαδο
4. αλάτι
5. πιπέρι
6. φρυγανιά
 Προετοιμασία
Παίρνουμε μια μικρή λεκάνη ή μπολ, ανοίγουμε τις ντομάτες( το καπάκι) και βγάζουμε από μέσα την ψίχα. Την τοποθετούμε στο μπολ , το ίδιο κάνουμε και με τις υπόλοιπες ντομάτες. Στη συνέχεια , ψιλοκόβουμε τον δυόσμο (ποσότητα όσο θέλουμε ), αλάτι , πιπέρι  και τα βάζουμε μαζί με την ψίχα που έχουμε μαζέψει σε ένα πολυκόφτη . Αφού τα πολτοποιήσουμε , τα ρίχνουμε ξανά στο μπολ και ρίχνουμε και ρύζι μέσα , για την ποσότητα υπολογίστε περίπου 1-2 κουταλιές τις σούπας για την κάθε ντομάτα ανάλογα με το μέγεθος . Παίρνουμε τις ντομάτες και τις γεμίζουμε μέχρι την μέση  και λίγο πιο πάνω , καθώς , το ρύζι θα φουσκώσει και θα φτάσει μέχρι το καπάκι , οπότε προσοχή με τις γεμίσετε μέχρι πάνω αλλά αυστηρά μέχρι την μέση .Αφού τις τοποθετήσουμε στο ταψί και κλείσουμε τα καπάκια ρίχνουμε λάδι από πάνω και πασπαλίζουμε με τριμμένη φρυγανιά. Αλατοπιπερώνουμε και από πάνω από τις ντομάτες .
Υποσημείωση : μπορούμε με την ίδια γέμιση να κάνουμε και πιπεριές . Ανοίγουμε τις πιπεριές καθαρίζουμε από μέσα τα σποράκια, τις πλένουμε πολύ καλά και βάζουμε την γέμιση από την τις ντομάτες .
Τα ψήνουμε στους 180 για περίπου 1 ώρα -1:30 ώρα

Καλή όρεξη.


w.d.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου