Σελίδες

Τρίτη 11 Ιουνίου 2013

ΚΑΛΟΚΑΙΡΙΝΕΣ ΣΚΕΨΕΙΣ – Μπες στην πράξη

Το καλοκαίρι είναι εδώ και μας περιμένει να το ζήσουμε . Κάθε καλοκαίρι , βέβαια, βάζουμε στόχους και προγράμματα που εν τέλει ανάθεμα αν τα πραγματοποιούμε ! Ήρθε η ώρα να βάλουμε ρεαλιστικούς στόχους και να τους πετύχουμε αυτή την φορά .
Το πρώτο που μας έρχεται στο μυαλό είναι οι διακοπές που πάντα δεν πάμε ή πάμε αλλού από αυτό που έχουμε προγραμματίσει. Είναι πολύ σπαστικό να μας χαλάνε τα σχέδια , αλλά ίσως πρέπει να συμβιβαστούμε με την ιδέα (;) και να μην μιζεριάζουμε(;).  Αν για παράδειγμα μας πάνε αλλού από το μέρος που είχαμε φανταστεί και το είχαμε ψάξει τόοοοοσο πολύ στο internet , έλα δεν έγινε και τίποτα σκέψου το πρώτο ενδεχόμενο να μην πήγαινες πουθενά . Βέβαια , σε αυτή την περίπτωση , εξαιρείσαι αν είσαι από οπουδήποτε αλλού εκτός Αθήνας , είσαι τυχερός , τι να πούνε τα κακόμοιρα που βράζουν πρωί –μεσημέρι –βράδυ και δεν έχουν έστω ένα χωριό να πάνε να πλαγιάσουν ;;; Αν είσαι από Αθήνα καλή μου αναγνώστρια … εντάξει έχεις την Αθήνα άδεια , μετακινήσε πιο εύκολα , ομολογουμένως , οπότε οι αποστάσεις είναι μικρότερες και το μπάνιο το ξανασκέφτεσαι , αλλά για να είμαι ειλικρινείς δεν βρίσκω κανένα άλλο πλεονέκτημα .
Κάθε φορά στις διακοπές σκεφτόμαστε τον καλοκαιρινό έρωτα που θα γνωρίσουμε , θα μας συνεπάρει και θα μας πάρει να φύγουμε για πάντα αγαπημένοι και αγκαλιασμένοι . Ναι , τα τελευταία δεν ξέρω αν θα συμβούν γιατί εντάξει ρε παιδί μου καλοκαίρι είναι , είσαι λίγο πιο χαλαρός και ανοιχτός σε νέες προτάσεις και γνωριμίες , υπάρχουν και εξαιρέσεις , που στις διακοπές τους γνώρισαν τον έρωτα της ζωής τους αλλά δεν νομίζω να είναι πολλές .. τουλάχιστον εκείνες που κράτησαν . Το σίγουρο είναι ότι όλοι , για τους ελεύθερους μιλάω , ανεξαιρέτως , στο βάθος του μυαλού τους , μην πω στην επιφάνεια , το επιθυμούν . Με βάση αυτό , σίγουρα αν αφεθείς θα γνωρίσεις κι εσύ το καλοκαιρινό σου καρδιοχτύπι , το μυστικό είναι να μην ψάχνεσαι .. ΔΕΝ ψάχνεις τον άντρα που θα κάνεις δεσμό κλπ κλπ κλπ αλλά αυτόν που θα ζήσεις την περιπέτεια . Αναθεώρησε λοιπόν , χαλάρωσε και θα ρθει !
Τρίτο στην σειρά , νομίζω, είναι τα μπάνια και για να ακριβολογώ , το μαύρισμα , που πάντα λες ότι θα γίνεις μια όμορφη γαζέλα , αλλά τελικά είσαι λίγο πιο μαύρη από το γάλα , γιατί απλά βαριέσαι τον ήλιο ή ΔΕΝ ΜΑΥΡΙΖΕΙΣ. Κοίτα , αν ανήκεις στην κατηγορία που δεν μαυρίζει εύκολα , δεν νομίζω να το καταφέρεις , αντιθέτως θα κοκκινίσεις , θα καείς , θα πονάς και θα μετανιώνεις την ώρα και την στιγμή που έκατσες σαν κοτόπουλο στον ήλιο, relax και απόλαυσε το μπάνιο και τις βουτιές ..στην τελική , την τερακότα τι την έχουμε ;;;; Για τις υπόλοιπες , έχουμε και λέμε , ή βαριέστε να σας ψήνει ο ήλιος ή από τα ξενύχτια που όρεξη για μπάνια. Δεν μπορούμε να τα έχουμε όλα, χώρισε το καλοκαίρι σου σε μαύρισμα και διασκέδαση και εξηγούμε , ένα καλό κόλπο είναι , Ιούνη με μέσα Ιούλη ψήσιμο και μετά ξεφάντωμα μέχρι το πρωί , έτσι κι αλλιώς δεν θα το έχετε ανάγκη τον ήλιο … Σε οποιαδήποτε περίπτωση κάνουμε χρήση αντηλιακού , μαυρίζουμε το ίδιο και πιο σωστά !!!Κάνουμε το μαύρισμα το σοκολατί και όχι του Aράπη .. και αυτό γίνεται ΜΟΝΟ με αντηλιακό ..its true!!
Πάντα όταν πάμε σε ένα μέρος θέλουμε να δούμε τα ΑΞΙΟΘΕΑΤΑ αλλά ως δια μαγείας , φεύγουμε και τελικά το μόνο που είδαμε ήταν ο μπάρμαν το βράδυ ! Τα πάντα είναι θέμα προγραμματισμού , μια τόσο σπαστική λέξη αλλά με τόσο ουσία. Πριν καν πάτε , προγραμματίστε τι θέλετε να κάνετε , αν έχει να δείτε κάποιο αξιοθέατο , ποιο είναι αυτό και που βρίσκεστε , μια καλή λύση είναι να πάτε την πρώτη μέρα που θα φτάσετε εκεί , ώστε να μην έχετε προλάβει να ξεμυαλιστείτε ! Διαφορετικά μπορείτε την αμέσως επόμενη μέρα … μην το αφήσετε για την Τρίτη τέταρτη , δεν πρόκειται να πάτε ποτέ!!
Τέλος για τις αγαπημένες μας ΦΟΙΤΗΤΡΙΕΣ , κάθε καλοκαίρι θα διαβάζατε ε;;; θα σηκωνόσασταν από τις 11 το πρωί .. αμ δε ! Τσάμπα πάνε τσάμπα έρχονται τα βιβλία στις βαλίτσες … Μεταξύ μας καλοκαίρι και διάβασμα , δεν γίνεται, όμως αν είστε κοντά στο πτυχίο , οφείλετε στον στον  εαυτό σας να διαβάσετε έστω 1 ώρα την ημέρα. Πάντως , ένα καλό tip είναι να μην διαβάσετε απολύτως τίποτα Ιούλη – αρχές Αυγούστου , και ανάλογα με το πότε ξεκινάει η εξεταστική σας , να φύγετε 2 εβδομάδες πριν για το μέρος όπου σπουδάζετε , εκτός κι αν μένετε εκεί μόνιμα , ε, τότε απλά πείτε στον εαυτό σας το καλοκαίρι τελειώνει στις 20 Αυγούστου και όχι στις 30 .  Βάλτε βαλίτσες στην άκρη , πάρτε τις σημειώσεις ανά χείρας , ξεχάστε τι κάνατε το καλοκαίρι και ξεκινάει διάβασμα !!!!!!



Καλό καλοκαίρι σε όλες και να περάσετε πανέμορφα !!


W.D.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου