Σελίδες

Τετάρτη 3 Ιουλίου 2013

Γλυκιά προσμονή (ένα ταξίδι στον υπέροχο κόσμο της μητρότητας) Mέρος πρώτο

                                        Γλυκιά προσμονή
(ένα ταξίδι στον υπέροχο κόσμο της μητρότητας)
Η ωραιότερη στιγμή της ζωής σου έφτασε. Κρατάς το πολυπόθητο test κύησης στα χέρια κ αναρωτιέσαι αν η ροζ απαλή γραμμή που αντικρίζεις είναι πραγματικότητα η απλά μία ψευδαίσθηση. Ξαναδιαβάζεις τις οδηγίες χρήσεως για να επιβεβαιωθείς ότι τις ακολούθησες πιστά κ ότι το αποτέλεσμα σίγουρα είναι το πραγματικό. Τους φόβους σου θα καθησυχάσει ο γυναικολόγος σου. Σαν τώρα αντηχούν στα αυτιά σου τα λόγια του. <<Θα μείνεις έγκυος και δε θα το πιστεύεις. Απλά μην αγχώνεσαι.>>
Σηκώνεις το ακουστικό για να τον καλέσεις. Προσπαθείς να σχηματίσεις το νούμερο αλλά μάταια. Το μυαλό σου έχει σταματήσει. Δεν μπορείς να θυμηθείς το όνομά του αλλά ούτε τον αριθμό του τηλεφώνου του.
Εκεί που σε κυριεύει ο πανικός έρχεται η εικόνα της νοσηλεύτριας ξαδέρφης σου στο μυαλό. Αυτή είναι αρμόδια για να σε διαφωτίσει. Φοβάσαι μην κομπλάρεις πάλι κ δεν θα μπορέσεις να επικοινωνήσεις ούτε μ’ αυτή. Σηκώνεις το ακουστικό σχηματίζεις το νούμερο. Επιτέλους τα κατάφερες!Έπειτα από τις τυπικές τυπολογίες, της ανακοινώνεις το ότι το τεστ εγκυμοσύνης που έκανες βγήκε θετικό.
Εκείνη προσπαθεί να σε εμψυχώσει χωρίς πολύ ενθουσιασμό-για να μην απογοητευτείς  σε περίπτωση που στραβώσει- κάτι και σε παρακαλεί όταν επισκεφτείς το γυναικολόγο σου- το συντομότερο δυνατόν- να την ενημερώσεις.

(συνεχίζεται)
Μαρία Μ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου