Σελίδες

Σάββατο 3 Αυγούστου 2013

Γλυκιά προσμονή (ένα ταξίδι στον υπέροχο κόσμο της μητρότητας) Μέρος τρίτο

Ανυπομονείς να ξημερώσει .Ήταν αξέχαστα Παρασκευή.     Μία Παρασκευή που θα μείνει ανεξίτηλη ανάμνηση στη σκέψη σου κ θα γίνει αφετηρία για ατελείωτα όνειρα, όνειρα μαγικά , όνειρα παραμυθένια με πρωταγωνιστές εσένα κ το μωρό σου.
Ο καιρός για μήνα Ιανουάριο παραήταν αλλόκοτος. Έκανε ανυπόφορη ζέστη κ αντί για όξινη βροχή έριχνε κοκκινόχωμα. Έπρεπε να κάνεις τη χοριακή εξέταση κ μετά να πας στο γυναικολόγο σου.
Ετοιμάστηκες με αγωνία αλλά ξέχασες το βασικότερο,ότι  είχες να πας στη δουλειά σου. Ήταν το τελευταίο πράγμα που σκεφτόσουν τη συγκεκριμένη στιγμή. Με ένα τηλεφωνηματάκι  όμως θα το τακτοποιούσες αμέσως. Χωρία να χάσεις καιρό ενημερώνεις τον εργοδότη σου για την απρόσμενη αδιαθεσία σου κ με βήμα λαγού φτάνεις στο μικροβιολογικό ιατρείο. Εκεί με αγωνία αφηγήσε  την ιστορία του test  εγκυμοσύνης της προηγούμενης ημέρας κ εύχεσαι η χοριακή να βγει θετική κ να είσαι επιτέλους έγκυος.
Τα αποτελέσματα θα έβγαιναν σε μία ώρα. Πως περνάει όμως μία ώρα που για σένα φαίνεται αιώνας;
Επιστρέφεις στο σπίτι σου αλλά δεν μπορείς να ηρεμήσεις. Οι δείκτες του ρολογιού έχουν σταματήσει. Προσπαθείς να ασχοληθείς με κάτι αλλά μάταια. Το μυαλό σου περιστρέφεται γύρω από την απάντηση της εξέτασης.


Η ώρα περνά αργά κ βασανιστικά.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου