Σελίδες

Τετάρτη 14 Μαρτίου 2012

ΟΤΑΝ ΑΠΛΑ ΣΕ ΑΓΑΠΟΥΝ...

  Τι είναι πιο σημαντικό από το να σε αγαπούν και να σε σέβονται . Τι πιο σημαντικό από το να έχεις ανθρώπους δίπλα σου που νοιάζονται για σένα και κυριότερο χωρίς να έχουν κάποιο προσωπικό ώφελος ! Πάνω απο όλους και από όλα οι γόνεις μας που αυτοί θα είναι πάντα (όσο μπορούν) δίπλα μας και θα μας υποστηρίζουν σε ο,τι κάνουμε και κατα δεύτερο λόγο οι φίλοι μας. 
  Μα η λέξη φίλος είναι τόσο απλή μα και τόσο σύνθετη ειδικά στις εποχές που ζόυμε. Το συμφέρον, δυστυχώς εχεί μπει, τις περισσότερες, φορές πάνω από όλου και από όλα και σε αυτό έρχεται το ερώτημα αν υπάρχει πραγματική φιλία ανάμεσα στους ανθρώπους. Γι'αυτό άλλωστε ενα μεγάλο ποσοστό κλείνετε στον εαυτό του και δεν δείχνει εμπιστοσύνη στους γύρω του.  
Λογικό είναι απο τη μια πλευρά να είναι καχύποπτος κάποιος για τους άλλους αλλά αυτό οδηγεί στη φοβία ή μάλλον καλύτερα στην ''ξενοφοβία'' (φοβία σε κάθετι ξένο), αισθανόμαστε ότι απειλούμαστε. Σίγουρα, η επιφύλαξη βοήθα αλλά η υπερβολή οδηγεί στην απομόνωση ! Ζήστε και ας ''φάτε'' τα μούτρα σας άλλωστε όσο μεγαλώνουμε μαθαίνουμε ! Πρέπει να επενδύσουμε στις φιλίες και να μην τις βάζουμε στην άκρη ακόμα κι όταν μπαίνουμε σε μια νέα σχέση, ακόμα κι όταν κάνουμε την δική μας οικογένεια ... Τίποτα δεν είναι δεδομένο και η ζωή είναι πολύ μικρή ..και οι ανθρώπινες σχέσεις είναι αυτές που μας βοηθούν να πάμε ενα βήμα παραπέρα αλλά και να γίνουμε καλύτεροι άνθρωποι !!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου