Σελίδες

Δευτέρα 10 Ιουνίου 2013

Έχεις κατοικίδιο ;; Ήρθε η ώρα να αποκτήσεις !

   
Είτε σου αρέσουν τα ζώα είτε όχι , μάλλον ήρθε η ώρα να το ξανασκεφτείς !
Σου σπάνε τα νεύρα με την γειτόνισά σου , που γαβγίζει ο σκύλος νύχτα μέρα και πάνω από όλα που του συμπεριφέρεται λες και είναι μωρό ή άνθρωπος ! Τελικά, μάλλον , πρέπει να σκεφτείς μήπως είναι λιγότερος μίζερος από εσένα...
   Κι όμως τα κατοικίδια , ανεξαρτήτου είδους  ... σου δίνουν χαρά και σε βγάζουν από την ρουτίνα . 
   Η αλήθεια είναι ότι η συντήρηση και πολλές φορές η απόκτησή τους απαιτούν αρκετά χρήματα 
(εμβόλια , φάρμακα , τροφή κλπ) και φυσικά θέλουν αφοσίωση και αγάπη , δεν υπάρχει λόγος να αποκτήσει κανείς κατοικίδιο και μετά από ένα μήνα επειδή το βαρέθηκε να το εγκαταλείψει .
Σύμφωνα με μελέτες και έρευνες που έχουν γίνει σε ανθρώπους που είχαν κατοικίδιο παρατηρείται η αύξηση του ορίου ηλικίας . Βέβαια , αυτό δεν σημαίνει ότι κάποιος που κάνει καταχρήσεις (κάπνισμα , αλκοόλ, κακή διατροφή ) ότι θα ζήσει περισσότερο επειδή έχει κατοικίδιο . Ας πάρουμε το παράδειγμα του σκύλου , ένας που έχει σκύλο αναγκάζεται να πηγαίνει βόλτα το σκυλάκι του , κάτι που εκτός από την υγεία του σκυλιού του κάνει καλό και στην δική του υγεία . Εκτός όμως από αυτό , η χαρά που δίνει το κατοικίδιο , σε κάνει να ξεπερνάς τα καθημερινά προβλήματα , και σίγουρα αυτό δεν πρόκειται να σε προδώσει ποτέ. 
Μάλιστα να σημειωθεί ότι οι θεραπευτές σε ανθρώπους με ειδικές ικανότητες, σε ορισμένες περιπτώσεις , συνιστούν την παρέα ενός σκύλου , σκεφτείτε πόσο δύναμη προσφέρουν και πόσο πιστά είναι . Σας ηρεμούν και σας χαλαρώνουν , ειδικά σε περιόδους έντονου άγχους , με το να ασχολείσαι με το κατοικίδιο σου σε κάνει να ξεσπάς όλη σου την ενέργεια και να λαμβάνεις μια απερίγραπτη θετική ενέργεια . 
Υπάρχουν τόσα αδέσποτα ζωάκια έξω που περιμένουν την δική σου συντροφιά, μην τα αφήσεις μόνα , εκείνα δεν θα το κάνουν ποτέ ...
Ακόμα το σκέφτεσαι ;

W.D.
    

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου