Σελίδες

Τρίτη 9 Ιουλίου 2013

ΜΗΠΩΣ ΤΕΛΙΚΑ Η ΚΟΛΛΗΤΗ ΣΟΥ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΤΟΣΟ ΚΟΛΛΗΤΗ ΣΟΥ?


      Είστε φίλες από το σχολείο, τη σχολή ,το φροντιστήριο κλπ. Είστε σχεδόν αυτοκόλλητες αλλά τον τελευταίο καιρό παρατηρείς περίεργα πράγματα στην συμπεριφορά της. Μήπως τελικά αυτό που φταίει είναι η ζήλια? Θα μου πεις “ναι αλλά τόσο καιρό δεν με ζήλευε! Τώρα το θυμήθηκε?”Δεν έχεις άδικο αγαπητή αναγνώστρια μου, όμως μήπως τώρα τελευταία άλλαξε κάτι στη ζωή σου? Βρήκες την δουλειά των ονείρων σου, ετοιμάζεσαι να παντρευτείς τον ερωτά της ζωής σου κοκ.?Ψάξε λοιπόν για τα σημάδια και βεβαιώσου ότι όλα είναι όπως οφείλουν να είναι!

1.Σε μειώνει συνεχώς μπροστά σε άλλους. Εντάξει είπαμε ,καλή η πλάκα και ο χαβαλές μεταξύ σας αλλά μήπως οι κουβέντες της έχουν κακό σκοπό και δεν λέγονται απλά σαν αστείο? Πχ.Αν σου πει μπροστά σε  μια παρέα πχ. «Ε εντάξει,τ' αγγλικά σου δεν είναι και άψογα» ενώ εσύ πιθανώς έχεις τελειώσει αγγλική φιλολογία ε ,τότε μάλλον κάτι δεν πάει καλά!

2.Δεν είναι ποτέ εκεί όταν την χρειάζεσαι. Ένας άνθρωπος που είναι κολλητός μας θα βρει χρόνο για εμάς ακόμα και αν χρειαστεί να δημιουργήσει ημέρα με 25 ώρες. Αν λοιπόν η φίλη σου απλά δεν είναι ποτέ εκεί (ιδιαίτερα στις χαρούμενες στιγμές σου )και σε θυμάται μόνο όταν έχει ανάγκη από έναν ώμο να κλάψει  τότε δεν αξίζει απλά να είναι κολλητή σου. Να θυμάσαι ,αγαπημένη μου αναγνώστρια, κρίνουμε τους φίλους όχι στις λύπες αλλά στις χαρές!

3.Πότε ήταν η τελευταία φορά που σου έκανε κομπλιμέντο? Πότε ήταν η τελευταία φορά που σου είπε πόσο όμορφη είσαι με αυτό το φόρεμα ή τι ωραία που είναι τα μαλλιά σου? Αν η απάντηση χάνεται σε βάθος χρόνου αλλά αντίθετα, δεν ξεχνάει ποτέ να σου τονίσει πόσο σε παχαίνει αυτό που φοράς, πόσο απεριποίητη και κουρασμένη δείχνεις τότε μάλλον καταλαβαίνεις από μόνη σου ότι κάτι δεν είναι όπως θα έπρεπε να είναι.

4.Μήπως σε ανταγωνίζεται και εσύ ποτέ δεν το παίρνεις χαμπάρι? Φίλη μου, είναι πολύ πιθανό μέσα στο μυαλό της να είστε σε μια φανταστική αρένα. Μπορεί να έχετε αντιπαλότητα στους άντρες, στο μισθό της δουλειάς, στα ρούχα, στα παπούτσια σε οτιδήποτε. Απλώς θυμήσου, μήπως κάθε φορά που θα της πεις ότι σε ενδιαφέρει κάποιος θα αρχίσει να σου μιλάει για τις εκατοντάδες των θαυμαστών της?Χμμμ….ΟΚ…Μας έπεισες…

5.Εσύ δεν έχεις πότε κάτι σημαντικό να της πεις ή να κάνεις, αντιθέτως όλα τα νέα της είναι επείγοντα και φυσικά πολύ σημαντικά!
Δεν θα σου πω κάτι παραπάνω απλά θα σου παραθέσω ένα παράδειγμα. Η ξαδέρφη μου ορκιζόταν(είχε τελειώσει την νομική με άριστα παρακαλώ!!).Η καλύτερη της φίλη είχε ορκιστεί πριν 3-4 μήνες, τελειώνοντας την Ιταλική φιλολογία. Όταν ορκιζόταν λοιπόν η φίλη της ,θυμάμαι χαρακτηριστικά ότι ψάχναμε 2 εβδομάδες όλες μαζί το κατάλληλο φόρεμα για αυτή την περίσταση. Εννοείται ξοδέψαμε άπειρες ώρες στα μαγαζιά για να βρούμε και τα ανάλογα παπούτσια ,χτένισμα κλπ κλπ.(Εντάξει, έχουμε και ένα ψώνιο ρε παιδί μου!!)Όταν έφτασε η ευλογημένη(για τους γονείς της ξαδέρφης μου ) ώρα να ορκιστεί και το βλαστάρι τους ,η φίλη της με μια φοβερή απάθεια της είπε : “Kαλά χαλάρωσε λίγο ,βάλε ένα φόρεμα και πήγαινε.Δεν πήρες και το νόμπελ!”Καταλαβαίνεις βεβαίως τι εννοώ για το τι είναι σημαντικό και τι όχι. Αυτό ήταν ένα απλά παράδειγμα.

      Τελειώνοντας αγαπημένη μου φίλη, θέλω να σου πω ότι αν παρατηρείς κάποιο από αυτά τα σημάδια στην συμπεριφορά της φίλης σου, θα πρότεινα απλώς να της μιλήσεις και να τις εξηγήσεις όσα πραγματικά σ’ ενοχλούν. Αν ούτε τότε αλλάξει συμπεριφορά ,τότε προφανώς δεν τα κάνει εν αγνοία της οπότε χαμένος κόπος να ασχολείσαι. Οι τυπικές σχέσεις δεν έβλαψαν ποτέ κανέναν…Και  πολύ περισσότερο τον ίδιο μας τον εαυτό..Αν δεν τα έχουμε καλά με εμάς τότε δεν θα καταφέρουμε να τα έχουμε καλά με κανέναν

Σε φιλώ προς το παρόν αγαπημένη μου αναγνώστρια.,
Νάγια



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου