Σελίδες

Πέμπτη 12 Σεπτεμβρίου 2013

Γλυκιά προσμονή ( ένα υπέροχο ταξίδι στο κόσμο της μητρότητας) μέρος Τέταρτο

                                                                                                                
                       



   Γλυκιά Προσμονή
Μόλις τηλεφώνησες για να μάθεις τα’ αποτελέσματα, το πρώτο πράγμα που άκουσες ήταν <<Συγχαρητήρια , είστε έγκυος. Οι  μονάδες της χοριακής είναι πολύ καλές κ πιθανόν να είσαστε ήδη 2,5μηνών. Ελάτε να πάρετε την εξέταση κ πηγαίνετε στο γυναικολόγο σας. >>
Ο καιρός συνεχιζόταν βροχερός κ οι δρόμοι είχαν βαφτεί κόκκινοι από το κοκκινόχωμα. Κρατώντας την ομπρέλα για προστασία πήρες την εξέταση κ έτρεξες στο γυναικολόγο σου. Διάλεξες την ημέρα… Όλος ο κόσμος λες κ είχε αρρωστήσει τότε. Δε βρήκες καλά καλά θέση να καθίσεις. Τι έκανες; Μα φυσικά υπομονή.
Ήξερες ότι ήσουν έγκυος, απλά περίμενες να επιβεβαιωθείς. Με λίγη κουβέντα από εδώ , με λίγο χάζεμα περιοδικού από ’ κει η ώρα πέρασε.
Το μόνο αρνητικό ήταν ότι έπρεπε να κάνεις διακολπικό υπέρηχο. Άσε που ντρεπόσουν  αλλά ταυτόχρονα πονούσες .Μπροστά όμως στην εικόνα ενός υπέροχου μωρού, όλα τα ξεχνούσες. Κ ξαφνικά φάνηκε καθαρά ο σάκος που θα φιλοξενούσε το πλασματάκι  σου. Ναι φαινόταν καθαρά. Όμως το έμβρυο δεν μπορούσε ακόμα να διακριθεί. Το σίγουρο ήταν πως ήταν ενδομήτριο-είχες το άγχος μήπως ήταν εξωμήτριο κ εκεί όλα τελείωναν. Όμως δόξα τω θεώ όλα καλά.
Ο γιατρός  σου σύστησε να γυρίσεις σπίτι για να ξεκουραστείς. Έπρεπε να πιεις τόσο νερό ώστε να γεμίσει η κύστη κ να μπορέσει να εμφανιστεί το μωρό όταν θα τον επισκεπτόσουν αργότερα. Με μισή καρδιά πήρες το δρόμο της επιστροφής.

Αγωνία μεγάλη κ πάλι σε διακατείχε.

Μαρία

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου